وبلاگ نویس های مصری دیگر نمی ترسند

por مي اليان
Oct 30, 2018 en گوناگون

عمرو مجدی یک جوان مصری است که وبلاگ خود را "طرقعة کيبورد" نام نهاده است، واژه ای که در زبان عامیانه مصری ها به صدای صفحه کلید کامپیوتر اطلاق می شود. این فارغ التحصیل دانشکده پزشکی، هم اکنون در رشته روان شناسی در مقطع کارشناسی مشغول تحصیل است. آقای مجدی پیش از دریافت اولین مدرک دانشگاهی خود در وب سایت های خبری متعدد از جمله الجزیره فعالیت داشت و به تحقیق در امور سیاسی علاقه دارد.

عمرو مجدی از سال 2006 به وبلاگ نویسی مشغول بوده و درباره مسائل سیاسی نظراتش را بیان کرده است. او همیشه نام واقعی اش را در وبلاگ خود بکار برده است. او به شبکه بین المللی روزنامه نگاران گفت: "من از روز اول از اسم خودم در وبلاگم استفاده کردم. ترسی ندارم. سعی ما بر این است که بیم و هراس غلبه کنیم."

عمر می گوید حداقل سه وبلاگ نویس را می شناسد که از نام واقعی خود استفاده نمی کنند، با این وجود معتقد است که "دوره هراس برای همیشه به پایان رسیده است" و این که "تظاهرات اخیر در مصر برای دستیابی به آزادی بیان و آزادی تشکیل انجمن انجام شده است."

عمرو مجدی می گوید در جریان اعتراضات اخیر مانند بسیاری از فعالان دیگر حین صرف چای در کافه های اطراف میدان تحریر، تحولات را از شبکه های الجزیره و العربیه تماشا می کرد و سپس در میدان تحریر حاضر می شد.

او می گوید: "بعضی اوقات به خانه دوستی در حوالی میدان تحریر می رفتم و در آنجا در وبلاگم می نوشتم. همین طور با برنامه پوشش لحظه به لحظه شبکه الجزیره در ارتباط بودم چرا که آنها از من به عنوان کارشناس استفاده می کردند."

به نظر او، در حین اعتراضات، رسانه های دولتی مصر در "تاریکی و کمای مطلق" بودند.

قطع شبکه اینترنت

عمرو مجدی درباره قطع کامل اینترنت توسط دولت می گوید: "انگار که به عصر یخبندان بازگشته بودیم. این کار نه فقط بر آزادی بیان اثری منفی گذاشت بلکه دولت هم میلیاردها پوند مصری متضرر شد."

عمرو در جریان ناآرامی ها با شبکه الجزیره در ارتباط بود و از طریق تلفن به آنها اخبار را می رساند که فورا منتشر می شد. او می گوید ۱۰ ویدیو برای انتشار آماده داشت اما به خاطر آنکه شبکه اینرنت قطع بود توانایی انتشار آنها را در سایت هایی مانند یوتیوب نداشت. با این همه او معتقد است که قطع شبکه اینترنت در نهایت به نفع مخالفان شد زیرا فعالان جوان به جای نشستن پشت کامپیوتر مجبور شدند که به خیابانها بیایند.

آقای مجدی همی گوید که شمار زیادی از وبلاگ نویس ها هم دیگر به وبلاگ خود اکتفا نمی کنند و به استفاده از سایت تویتر روی آورده اند. گرچه او بر این باور است که بیشتر مصری ها هنوز از فیس بوک بیشتر از تویتر استفاده می کنند.

بر اساس برخی گزارش ها بین دو و نیم تا چهار میلیون مصری عضو فیس بوک هستند و بیش از یک چهارم شهروندان مصر به اینترنت دسترسی دارند صفحه کلنا خالد سعید در فیس بوک که انقلاب مصر را جرقه زد بیش از ۷۸۰ هزار نفر عضو دارد

افزایش شتاب آزادی عمومی

عمرو مجدی می گوید که از سال ۲۰۰۵ توانایی مخالفان دولت مصر رو به افزایش بوده و این تحول مدیون شجاعت فعالان رسانه ها و سازمان های مدافع حقوق بشر است. به گفته او طی چند سال اخیر افراد بسیاری در مصر به خاطر فعالیت هایشان هزینه های سنگینی پرداخته دستگیر و روانه زندان شدند.

اقای مجدی بر این باور است که در پی وقوع انقلاب ۲۵ ژانویه در مصر دیگر کسی جرات ندارد مانع از آزادی بیان و عقیده در این کشور شود. او معتقد است که به زودی آزادی در نهادهای دولتی و رسانه ها نهادینه خواهد افتاد. به نظر او وبلاگ نویسی می تواند به ترویج آزادی کمک شایانی کند.