بهره برداری خبرنگاران از بورسیه‌ی پناهندگی

byClothilde GoujardMar 31, 2019 in امنیت جسمی و مجازی
Journalist in conflict zone

یولیا بوژکو خبرنگار تلویزیون اوکراین، در مرز افسردگی و خستگی مفرط روحی بود. او مشغول پوشش خبری تنش ناگهانی شهرش دونتسک بود و هر روز با خطر مواجه بود، و در نهایت توانست هم‌راه دخترش، تنها با یک چمدان، بگریزد. 

او در شهر کیف که به خاطر کارش به آن‌جا منتقل شده بود، احساس تنهایی می کرد و تلاش می کرد که از کارش رضایت خاطر حس کند و با شرایط کنار بیاید، اما نمی توانست. 

یکی از همکارانش به او توصیه کرد که برای Rest and Refuge Scholarship بورسیه‌ی پناهندگی اقدام کند. 

خبرنگارانی می توانند برای دریافت این بورسیه اقدام کنند که اخبار کشورهای بحران زده یا در حال جنگ را پوشش می دهند. این بورسیه به خبرنگاران امکان سه ماه استراحت و حمایت روانی را در برلین می دهد.

این بورسیه در سال ۲۰۱۶ فعال شد و تاکنون هفت خبرنگار را از کشورهای گوناگون پوشش داده و به آن‌ها امکان استراحت، بازپروری، دیدار از برلین و تفریح، و انجام کارهای سبک را فراهم می کند. 

بوژکو همراه دخترش به برلین رفت تا از این بورسیه استفاده کند. دخترش طی این برنامه به یک مدرسه بین‌المللی رفت. بوژکو هفته‌ای دوبار با یک روانشناس ملاقات کرد.

سال گذشته، ۲۶۰ خبرنگار از سراسر جهان برای دریافت این بورسیه اقدام کردند. خبرنگاران کشورهای تحت فشار بیش از دیگران برای اقدام برای این بورسیه ترغیب می شوند. 

هر سال دو خبرنگار برای دریافت این بورسیه انتخاب می شوند. سال گذشته، یک سوم تقاضانامه‌ها از خبرنگارانی بود که در پی فرار از کشورشان بودند. 

برای برخی خبرنگاران، حتی سه ماه دوری از یک کشور سرکوبگر به خطراتی پایان نمی دهد که در کشورشان با آن‌ها روبه رو هستند. 

اویگار اوندر سیمسک یکی از خبرنگارانی است که موفق شد بورسیه‌ی خبرنگاران بدون مرز را دریافت کند. او در بازگشت به ترکیه در فوریه امسال، در فرودگاه بازداشت شد. او در سوریه رویدادها و تنش‌های گوناگون را برای نشریاتی چون تایم، واشنگتن پست، و نیویورک تایمز پوشش داد و هنگام اقامت در برلین، برای کار خبرنگاری‌اش جایزه‌ی دریافت کرد. 

خبرنگاران بدون مرز بلافاصله مشغول وکالت برای سیسمک شد و در نهایت کمک کرد تا او آزاد شود. 

بازگشت بوژکو اما، راحت‌تر بود. او نمی توانست در بازگشت به اوکراین، به دونتسک بازگردد، چون اسمش در فهرست سیاه خبرنگاران بود، اما توانست به کیف بازگردد و مشغول کار خبرنگاری شود. او حس کرد که دوست دارد به کار خبرنگاری ادامه دهد. بورسیه‌ای برای شرکت در یک نشست خبرنگاری تحقیقی دریافت کرد و اکنون در حال کار روی گزارش‌هایی پیرامون آوارگان در اوکراین است. او می گوید همواره قدردان این فرصت و این بورسیه است. او می گوید این بورسیه به او امکان داد تا گامی به عقب بردارد و با زندگی روزمره‌اش کمی فاصله بگیرد و نه تنها به عنوان یک خبرنگار، بلکه به عنوان یک انسان، بهتر شود. 

 

تصویر اصلی از Unsplash با اجازه ی Jordy Meow