اصول مدیریت سایت های خبری

by David Brewer
Oct 30, 2018 in گوناگون

این مطلب آموزشی درباره مبانی مدیریت محتوای وب سایتهای خبری است. شما خواهید آموخت که چگونه یک وب سایت خبری را مدیریت کنید، صفحه اول آن را طراحی کنید، صفحات فرعی را کنترل کنید، سایت را بهنگام کنید، بهترین لینکها را بگذارید، صفحات ویژه بسازید و از فایلهای صوتی، تصویری و بخشهای تعاملی بهره بگیرید.

مبانی

معمولا در هر تحریریه آنلاین یک نفر مسئول مدیریت وب سایت است. او محتوا و آرایش صفحه اول را کنترل می کند.

او تصمیم می گیرد چه موضوعاتی باید پوشش داده شود، چه گزارشهایی باید نوشته شود، چه بحثها و رای گیریهایی باید گنجانده شود و کدام گزارشهای صوتی و تصویری در سایت عرضه شود.

بسته به نوع سیستم مدیریت محتوایی که آن سازمان خبری به خدمت می گیرد، این فرد ممکن است مسئول انتخاب تصاویر صفحه اول سایت نیز باشد.

او مسئولیت سنگینی دارد، زیرا تصمیم می گیرد که کاربران کدام مطالب را ببینند.

نحوه ارائه مطالب برگزیده او، شهرت برند آن سازمان خبری را تقویت یا تضعیف می کند. اگر وب سایت شلخته و بهم ریخته طراحی شده باشد، وجهه ناخوشایندی از آن سازمان خبری عرضه می کند.

اغلب اوقات دیگران خطاها، تیترهای مبهم، تصاویر مغشوش، پیامهای متضاد وب سایت شما را ثبت و ضبط و به عنوان مدرکی از خطاهای بزرگ نگهداری می کنند.

این تفکر باطلی است که همیشه می توانید اشتباهات خود در وب سایت را اصلاح کنید. درست است، می توانید، ولی چه بسا یک نفر از آن لغزش شما عکس گرفته باشد. باید آگاه باشید که هر کلمه ای می نویسید و هر تصمیمی که می گیرید، در اینترنت تا ابد بازتاب می یابد.

در تحریریه های کوچک، این مسئولیت گاهی اوقات میان خبرنگاران تقسیم می شود. در تحریریه های بزرگ، اغلب یک نفر یا افرادی بصورت شیفتی، این وظیفه را انجام می دهند.

بعضی از عناوین برای توصیف این سمت عبارتند از دبیر تحریریه، سردبیر روز و ویراستار. در این مطلب، این فرد را دبیر تحریریه می نامیم.

شغل دبیر تحریریه این است که اطمینان یابد اخبار درست پوشش داده شده، سروقت عرضه شده، مطابق با معیارهای کتابچه اصول خبری آن سازمان تهیه می شود. او همچنین تعیین می کند که کاربران کدام مطالب را ببینند.

صفحه اول وب سایت را می توان نوعی ویترین مغازه دانست. دبیر تحریریه حکم مغازه داری را دارد که ویترین را برای جلب مشتریان می چیند.

اگر جنس بد چیده یا پنهان شده باشد، مشتری شاید آن را نبیند. تا حدودی وب سایت شبیه آن است.

دبیر تحریریه که مانند صاحب فروشگاه اطلاعات عمل می کند، مغازه را طراحی می کند.

یادتان باشد کاربران وقتی به وب سایت شما می آیند، توقع دارند ببینند سازمان خبری مورد اعتمادشان درباره موضوعی خاص چه می گوید.

فردی که عرضه این اطلاعات را کنترل می کند، نه فقط در قبال ارائه شایسته برند بلکه برای عرضه مطالب مهم به کاربران، مسئولیت زیادی دارد.

کار ناتمام

خبرنگاری آنلاین، مانند چرخه های ۲۴ ساعته تولید خبر، آغاز و پایانی ندارد.

روزنامه ها و مجلات نسخه دارند، ایستگاه های سنتی رادیو و تلویزیون بولتن و برنامه خبری دارند، ولی عملیات ۲۴ ساعته خبری، خواه رادیو و تلویزیون و خواه آنلاین، بی وقفه ادامه می یابند.

اگر برای روزنامه ای کار می کنید که وب سایت دارد، باید بدانید که اگرچه نسخه روزنامه شما روزی یکبار منتشر می شود، وب سایت آن ۲۴ ساعت در روز و هفت روز در هفته بهنگام می شود.

این مدیران ارشد آن روزنامه هستند که باید تصمیمی راهبردی درباره نحوه پیروی وب سایت از خط مشی خبری روزنامه بگیرند و مهلتهای مناسب را برای بهنگام سازی مطالب آنلاین تعیین کنند.

حتی اگر سازمان شما تصمیم می گیرد که لازم نیست به اندازه وب سایت یک شبکه تلویزیونی، سایت خود را به روز کنید، باید مراقب چگونگی استفاده از قیدهای زمان و نیز تاریخ و اشاره به 'امروز'، 'فردا' و 'هفته بعد' باشید. اگر از قیدهایی استفاده کنید که برای محتوای روزنامه مناسب است ولی برای وب سایت مناسب نیست، ممکن است کاربران سردرگم شوند.

اهمیت مرور اخبار

دبیر تحریریه محصولی را به ارث می برد و اولین خطرات از همین جا ناشی می شود. چنانچه انگیزه های کاری او کاملا روشن نباشد، خسارت زیادی به برند سازمان خبری وارد خواهد شد.

نقش دبیر تحریریه این است که محتوا را به کارآمدترین، موثرترین و زیباترین شیوه به مخاطبان برساند. وظیفه اش بازی با محتوا نیست. وظیفه اش این نیست که صرفا محض دلخوشی خودش چیزی را تغییر دهد. وظیفه اش ارائه مناسب اخبار است.

این خطر هست که با تغییر شیفت کاری، نحوه عرضه مطالب عوض شود، بدون آن که نیازی به تغییر رویه باشد.

اکثر تحریریه ها دوره ای را در نظر می گیرند تا وقتی دبیر تحریریه به سر شیفتش آمد، به مطالعه اخبار و اتفاقات بپردازد و ببیند چه مطالبی در دست تهیه است. همچنین خیلی خوب است که او مطالب سایت خودشان را نیز مرور کند.

مواردی بوده که به دلیل عدم آگاهی کامل دبیر تحریریه از تمام مطالب حاضر در وب سایت، سفارش تهیه مطالب تکراری داده است.

همچنین مطالعه مطالب سایتهای رقیب برای دبیر تحریریه مهم است. او باید برنامه های شبکه رادیویی یا تلویزیونی خودشان و رقبا را گوش دهد و تماشا کند. دبیر تحریریه باید بداند چه خبر است، چه خبر بوده، کدام اخبار پوشش داده شده و کدام همچنان نیاز به پوشش دارند.

یادتان باشد که کاربران هرگز نباید متوجه شوند که شیفت کاری در سازمان شما تغییر کرده است. آنها تنها با گذشت زمان باید اخبار بهتری کسب کنند.

مدیریت صفحه اول

همانطور که توضیح داده شد، دبیر تحریریه هیچ وقت وارث سایتی خالی از محتوا نمی شود. دبیر شیفت قبلی تمام بخشها و صفحه اول را پر از خبر کرده است. دبیری که مسئولیت سایت را برای شیفت تازه بر عهده می گیرد، باید تصمیم بگیرد که کدام مطالب بهنگام شوند.

معمولا نفر قبلی کار را به شما تحویل می دهد و می گوید روی کدام مطالب کار شده و در چند ساعت نخست شیفت خود می توانید انتظار چه تحولاتی را داشته باشید.

شناخت مخاطب و اطلاع از آمار مراجعه کنندگان به وب سایت می تواند به شما کمک کند تا تصمیم بگیرید چه موقع مطالب را بهنگام کنید. بهتر است بیشترین توان را روی زمانهایی بگذارید که بیشترین مراجعه کننده را دارید.

در عین حال نباید جریان اخبار را متوقف کنید. اخبار فوری را باید به مجرد آماده کردن منتشر کنید.

بهنگام سازی مطالب مهم است و باید نشان دهد که تحول قابل ملاحظه ای رخ داده است. اگر تحول معناداری رخ نداده، تغییر سر و وضع سایت بی فایده است. می توانید ظاهر سایت را قدری تغییر دهید ولی نمی توانید با تغییراتی سطحی تظاهر کنید که محتوا نیز به روز شده است.

اگر کاربری جذب یک تیتر یا عکس تازه شود ولی بفهمد که محتوای اصلی خبر تغییر نکرده، ممکن است مایوس شود. شما او را فریب داده اید که خبر دستخوش تحول شده، ولی عملا سرش کلاه گذاشته اید که روی مطلبی که قبلا خوانده، کلیک کند.

پیش از حذف مطلبی که در صفحه اول یا صفحات دیگر منتشر شده، بدقت فکر کنید. این صفحات بیشترین بیننده را در وب سایت شما دارند. اگر مطلب آنجا عرضه نشود، این احتمال هست که کاربران آن را نبینند.

طول عمر مطالب

پیش از برداشتن یک مطلب یا انتقالش به بخش 'سایر خبرها'، در نظر بگیرید هزینه مالی و زمان تهیه آن چقدر بوده است. وظیفه شما این است که محتوای وب سایت را هوشمندانه مدیریت کنید، هم از نظر اهمیت خبری و هم از لحاظ سود و هزینه آن برای سازمان خبری تان.

همچنین این شما هستید که تصمیم می گیرید تیم خبرنگارانتان روی کدام مطالب وقت و انرژی بگذارند. هنگام گرفتن این تصمیمها، باید نیازهای مخاطب، نقاط قوت اصلی سازمان خبری تان و طول عمر مطلب را در نظر داشته باشید.

بعلاوه این شما هستید که تصمیم می گیرید کدام مطلب بازنویسی، بهنگام و بایگانی شوند. همانطور که قبلا گفتیم، در مورد اخبار فوری باید تصمیم بگیرید که کدام نسخه از آن را می خواهید به عنوان بخشی از تاریخچه خبر جداگانه نگه دارید و کدام نسخه را می خواهید همراه با تحولات بهنگام کنید.

یکی از وظایف دبیر تحریریه این است که بداند چه موقع بهنگام سازی یک خبر را متوقف کند و در عوض خبر تازه ای درباره آن موضوع نوشته شود.

این مطلب با کسب اجازه از سایت آموزشی Media Helping Media به فارسی ترجمه و در آی جی نت منتشر شد.