بیست نکته برای مدیریت صفحه اصلی سایت

by Ian Davis
Oct 30, 2018 in گوناگون

صفحه اول هر وب سایت باید به گونه ای طراحی شده باشد که کاربران را مشتاق به مراجعه به صفحه های دیگر آن کند، نه آن که آنها را از سایت فراری دهد. مدیریت صحفه اول وب سایت نیازمند ترکیبی از آگاهی از نیاز مخاطب، برنامه ریزی، توجه به جزییات، محتوای جذاب و سازگاری است. این صفحه پنجره ای به روی تولیدات سازمان شما و ابزاری برای جلب و حفظ مخاطبان است.

ایان دیویس از مدیران خبرگزاری Press Association بریتانیا بیست نکته رابرای مدیریت بهتر صفحه اول وب سایت ها فهرست کرده است.

۱-صحیح بنویسید

صفحه اول وب سایت، نمایانگر ارزشهای خبری و تجاری سازمان شماست. عاری بودن محتوای شما از خطا، لینکهای نادرست و عکسهای نامناسب اهمیت زیادی دارد. نباید از خود راضی شوید، بروز مشکلات در محیطی زنده غیرعادی نیست، حتی اگر راه اندازی آن محیط بدون مشکل صورت گرفته باشد. تمام تصاویر، متنها و لینکها را قبل و بعد از انتشار چک کنید و از "یک جفت چشم ثانویه" (یکی از همکاران) دیگر بخواهید درستی آنها را تایید کند.

اگر صفحه اول وب سایت شما ناقص به نظر آید، کاربران تصور خواهند کرد بقیه سایت نیز ناقص است.

۲-بگذارید کاربران تجربه خود را پدید آورند

به این فکر کنید که کاربران می خواهند چه چیزی را بیابند، نه این که شما به آنها بگویید. روزنامه و تلویزیون رسانه هایی خطی هستند و سردبیران روایتی معین و کامل را در اختیار کاربران می گذارند. اما در اینترنت کاربران تجربه دلخواهشان را پدید می آورند و معمولا با هدف به یک وب سایت می روند. وب سایت شما باید بهترین محتوای موجود را به کاربران عرضه و دسترسی به آن را تسهیل کند.

به این فکر کنید که کاربران می خواهند چه چیزی را بیابند، نه این که شما به آنها بگویید.

۳-از جملات کوتاه و موجز استفاده کنید

صفحه اول یک وب سایت دروازه ای به محتوای آن است، نه جایی برای روده درازی. جملات باید تا حد امکان کوتاه و موجز باشند. تنها از کلماتی استفاده کنید که اطلاعات را انتقال می دهند و کاربران را به اعماق سایت شما می کشانند.

گزیده بگویید تا وقت کاربران گرفته نشود.

۴-توصیه اکید بکنید

هدف از طراحی صفحه اول، ترغیب کاربران به کلیک کردن روی صفحات و محتوای دیگر است. مطالب تبلیغی سایت (گاه 'پرومو' نامیده می شود)، نباید کل داستان را تعریف کند، بلکه باید مطلب یا رویداد را معرفی کرده و سپس کاربران را به کلیک کردن روی آن محتوا وسوسه کند.

از واژگانی مستقیم و امری استفاده کنید (مثلا "این کلیپ ویدئویی را تماشا کنید" یا "کل مطلب را بخوانید" یا "آلبوم تصویری را ببینید") اما از عباراتی غیر ضروری مانند "اینجا را کلیک کنید" بپرهیزید.

کاربران را توصیه کنید به بخشهای مختلف سایت شما مراجعه کنند.

۵-از ارائه محتوای کلی یا کهنه بپرهیزید

وب تجربه ای شبانه روزی است، پس صفحه اول وب سایت شما نباید هرگز مطالب قدیمی و کهنه داشته باشد. اگر نمی توانید یک مطلب یا رویداد در هر حال تکامل را پوشش دهید، آن را در صفحه اول تبلیغ نکنید. همچنین از ارائه مطالبی که دیگران هم عرضه می کنند، خودداری کنید، مگر این که شما برداشتی متفاوت داشته باشید و آن مطلب را تاثیرگذار و اصیل کنید.

محتوای سایت را تازه و با خاصیت نگه دارید و اگر نمی توانید موضوعی را بهنگام کنید، آن را پوشش خبری ندهید.

۶-از تیترهای ناقص اجتناب کنید

تیترهای مطالب هر وب سایت معمولا حاوی لینک است، برای همین متن آن باید موجز، درست و گویا باشد. تیتر باید به کاربر بلافاصله القا کند که مطلب جذاب است و او را تشویق کند که بدون خواندن متن تبلیغی زیر تیتر، روی آن کلیک کند.

اگر تیتر به متن تبلیغی زیرش وابسته باشد، ناقص است.

۷-لینکها را یک خطی نگه دارید

از کاربرد هایپر لینکهایی که دور دو خط قرار می گیرند، خودداری کنید.

۸-با ارائه لینکهای مکمل به کاربران حق انتخاب دهید

تصور نکنید که همه کاربران از یک مطلب یا محتوای خاص توقعی یکسان دارند. اگر امکاناتش را دارید، لینکهای مکمل هر مطلب را ارائه کنید. یادتان باشد شما می دانید چه محتوایی دارید ولی کاربران نمی دانند. اگر می خواهید آنها نیز بدانند، باید نشانی بدهید.

لینکهای گوناگون را عرضه کنید تا محتوای شما تکمیل شود.

۹-روی تصاویر تمرکز کنید

تصاویر، نقش تابلویی چشم نواز را برای کاربران ایفا می کنند و به اندازه تیتر و مطالب تبلیغی اهمیت دارند. تصاویر را با دقت انتخاب کنید. اطمینان یابید هر تصویر با سایر تصاویر صفحات، آلبوم عکس یا فیلم لینک داده شده به همان مطلب مرتبط است. تصاویر نمای نزدیک بهتر از تصاویر منظره است، همین طور عکس شخصیتها و چهره های سرشناس. افزون بر این، دقت کنید که کل صفحه اول را در نظر بگیرید. اگر صفحه اول جای پنج عکس را دارد، کاری نکنید که همه آنها عکس سر و شانه افراد باشد.

اطمینان یابید هر عکس روایتگر یک داستان باشد.

۱۰-متن را بدقت بچینید

ظاهر یک پرومو اغلب اوقات تعیین می کند که کاربران چقدر آسان می توانند آن را بخوانند. اگر متنی ضعیف چیده شده باشد، کاربرانی که محتوای صفحه اول سایت شما را برای مطالب جذاب مرور می کنند، دلسرد می شوند. حتما متن را طوری بچینید که فضای موجود را پر کند و ناقص نماند.

متنی که ضعیف چیده شده، کاربران را فراری می دهد.

۱۱-در تجزیه و تحلیل آمار مراجعه کنندگان خبره شوید

تقریبا تمام رفتار کاربران در اینترنت قابل سنجش است، برای همین درک زمان مراجعه، مدت دسترسی به محتوا و نوع محتوای مورد علاقه کاربران می تواند اطلاعات مهمی در اختیار شما بگذارد. مثلا اگر بدانید که اکثر کابران سایت شما در ساعتهای ۸ صبح و ۶ بعد از ظهر مراجعه می کنند، می توانید زمان انتشار مطالب را تعیین کنید. همچنین اگر آمار به شما نشان می دهد که کاربران از بعضی از مطالب خوششان نمی آید، باید شهامت تغییر آن را داشته باشید.

مرتبا ببینید چه چیزی در وب سایت شما موثر است و آماده اعمال تغییرات لازم باشید.

۱۲-تصور نکنید مطالب 'زیر خط تا' بازدید کننده ندارد

این شاید باور نادرستی باشد که همه چیز باید 'بالای خط تا' نمایان شود، همان خط خیالی که پایین صفحه مرورگر اینترنت قرار می گیرد. برای کاربران اینترنت 'اسکرول' (حرکت به پایین و بالای صفحه) عادی است ، پس نباید از گذاشتن بعضی از مطالب زیر این خط ابایی داشته باشید. با مراجعه به آمار سایت خود می توانید کارآمدی این تکنیک را بررسی کنید.

در صفحه اول وب سایت تنها مطالبی که بالای خط تا دیده می شود، نیست.

۱۳-برای بهنگام کردن مطالب جدول زمانی طراحی کنید

کاربران توقع دارند که وب سایتها مرتبا بهنگام شوند، برای همین به روز کردن منظم و از پیش برنامه ریزی شده وب سایت باید بخشی از جریان کار شما باشد. مطالب را از پیش آماده کنید، جلسات ماهانه برنامه ریزی با حضور نویسندگان سایت برگزار کنید تا تقویم رویدادهای پیش رو را تدوین کنید. برای تعیین جزییات مطالب آن رویدادها جلسات هفتگی بگذارید. همچنین برای تعیین واکنش خود به رفتار کاربران جلسات روزانه برگزار کنید. ساختارها و روندهای لازم را طراحی کنید تا نویسندگان بتوانند مطالب تازه را به دست سردبیران صفحه اول برسانند. فرمتی استاندارد را برای ارائه مطلب در نظر بگیرید که شامل جزییات مهم مطلب، لینک و تصاویر لازم باشد. بعلاوه یک مهلت سفت و سخت برای تحویل مطلب تعیین کنید.

برنامه ریزی برای مدیریت مناسب صفحه اول وب سایت حیاتی است.

۱۴-هم واکنش نشان دهید و هم ابتکار

صفحه اول هر وب سایت، مخصوصا یک سازمان خبری، هم باید تدافعی باشد و هم تهاجمی. باید به محض رسیدن خبر فوری، آن را پوشش دهید، ولی در عین حال باید بدانید در آینده چه رویدادهایی در پیش هست و برای آن برنامه ریزی کنید. از پیش می توان مطالب زیادی را آماده کرد. به هر دو ذهنیت برای تامین نیازهای کاربران احتیاج دارید. لازم نیست برای بهنگام کردن پروموها منتظر رسیدن زمان عادی به روز کردن مطالب بمانید.

صحفه اول وب سایت شما باید هم تدافعی باشد و تهاجمی

۱۵-مسیر رسیدن کاربران به مطالب را بدقت در نظر بگیرید

اگر کاربران را از میان چندین صفحه عبور دهید و بعد آنها را به محتوای مورد نظرشان برسانید، آنها را سرخورده خواهید کرد. اگر پرومو اعلام می کند 'ویدئو را تماشا کنید'، اطمینان یابید که لینکش کاربران را یکراست به آن هدایت می کند.

اطمینان یابید تابلوهای سایت شما کاربران را به همان مقصد دلخواهشان هدایت می کنند.

۱۶-وابستگی ها را درک کنید

اطمینان یابید که هر گونه تبلیغ مطلب یا رویدادی خاص در صفحه اول با به روز رسانی سایر بخشهای سایت هماهنگ باشد. با سردبیران صفحات دیگر رایزنی کنید تا مطمئن شوید آنچه در صفحه اول نوشته می شود با هر گونه مطلبی که به آن لینک داده می شود، هم خوانی دارد.

شیوه های ارتباط داخلی در تحریریه، تعیین کننده کارآمدی صفحه اول وب سایت است.

۱۷-امکانات مناسب را به خدمت بگیرید

مدیریت کارآمد صفحه اول باید در قلب عملیات وب سایت شما باشد. به کمک آمار مراجعه کنندگان، مطالبات آنها از وب سایت خود را درک کنید و منابع را بر اساس آن سازماندهی کنید و الگوها را تغییر دهید. یک نفر باید این روند را مدیریت کند، نمی توان آن را به امان خدا رها کرد.

مدیریت کارآمد وب سایت، شالوده تمام وب سایتهای خوب است.

۱۸-تجربه کنید و آماده درس گرفتن باشید

زیبایی اینترنت این است که می توان هر چیزی را اصلاح کرد. دست به ابتکار بزنید، عملکرد خود را با استفاده از آمار سایت ارزیابی کنید و بر اساس آن اطلاعات برنامه بریزید. بدون محک زدن اندیشه های خود، هرگز نمی دانید چه چیزی موثر است. این کار را نظام مند انجام دهید تا بتوانید پاسخ مخاطبان را بسنجید. مهمتر از همه این آمادگی را داشته باشید که بدانید چه چیزی به ثمر می نشیند.

همیشه مترصد یافتن شیوه های تازه عرضه محتوا باشید.

۱۹-اطمینان یابید کاربران به سایت شما دسترسی دارند

تصاویر، برای افراد کم بینا یا کاربران دارای اینترنت کم سرعت یا مرورگرهای قدیمی تر می تواند دردسرساز شود. در صورت امکان، برای تصاویر شناسه (alt tag) بزنید، زیرا از شناسه هایی که نرم افزار مدیریت محتوا بصورت خودکار می زند، گویاتر است. برای اطلاع از سایر مواردی که وب سایت شما را بیشتر قابل دسترس می کند، به این نشانی بروید: www.w3.org

کاربران نباید برای ورود به وب سایت شما با مانع مواجه شوند و آن باید برای همه قابل دسترس باشد.

۲۰-درباره کارآمدی صفحه اول خود عملگرا باشید

قبول کنید که همه مراجعه کنندگان مستقیما وارد صفحه اول وب سایت شما نمی شوند. بهینه سازی خوب وب سایت برای موتورهای جستجوگر و سهولت دسترسی و نیز مطالب گیرا ممکن است سبب شود اکثر مخاطبان مستقیما از طریق صفحه اول به وب سایت شما مراجعه نکنند.

اما ممکن است سپس سری به صفحه اول آن بزنند، برای همین هنوز فرصتی هست تا آنها را به سراغ سایر مطالب هدایت کنید. صفحه اول تنها زمانی موثر واقع می شود که محتوای سایت مرغوب باشد و حول نیازهای کاربران بگردد. صفحه اول یک نقطه ورود است، ولی تنها نقطه ورود نیست. حتما هر صفحه وب سایت خود را برای موتورهای جستجوگر بهینه کنید.

این مطلب پیش از این در سایت Media Helping Media منتشر شده بود و ترجمه فارسی آن با کسب اجازه در آی جی نت منتشر شد.