توصیه هایی برای فعالیت در دوران بحران کرونا و رکود کار خبرنگاری

بواسطة Mehrnaz Samimi
Nov 25, 2020 في خبرنگاری از کووید-۱۹
تهران در قرنطینه

این مطلب توصیه هایی برای دوران رکود کار حرفه ای خبرنگاری در میانه بحران همه گیری ویروس کرونا در بردارد.  

با قرنطینه تهران و بسیاری از شهرهای دیگر ایران و تعطیل شدن بسیاری از کسب و کارها در پی گسترش همه گیری کرونا و افزایش شمار مرگ و میر ناشی از آن، خبرنگاران ایرانی نیز در میان شهروندانی هستند که کار، یا کار و درآمدشان در اثر این تعطیلی آسیب می بیند. 

تصمیم قرنطینه شدن تهران بالاخره پس از هفته ها تقاضا، اصرار، و استدلال اعضای شورای شهر تهران، کارشناسان و متخصصان بیماری های عفونی، و شماری از مسئولان اتخاذ و عملی شد. واقعیت آن است که این اقدام، چنانکه متخصصان و پزشکان به کرات گفته اند، باید بسیار زودتر از اینها انجام می شد.

مشکل اما، کمبود یا نبود امکانات و کمک هزینه هایی است که دولت موظف است در شرایط به مخاطره افتادن یا آسیب دیدن کسب و کار و فعالیت شهروندان در اختیار آنها قرار دهد. در این میان، خبرنگاران، از آسیب پذیرترین اقشار جامعه اند و نیازهای مالی آنها اغلب به فراموشی سپرده می شود یا مورد اغماض قرار می گیرد. 

در بحبوحه رکود و خاموشی شهرهای بزرگ ایران، یکی از راه های چاره خبرنگاران ایرانی روی آوردن به فرصت های فضای مجازی است. گاه می توان از همین فرصت ها برای کسب درآمد موقت، هر چند اندک، استفاده کرد،‌ و گاه این فرصت ها سرمایه گذاری برای آینده تلقی می شوند که به طور حتم به کار خواهند آمد.

 چند توصیه برای خبرنگاران با هدف حفظ ارتباطات حرفه ای و کوشش برای ادامه فعالیت روزنامه نگاری و خبرنگاری در شرایط کنونی: 

یک: به وبسایت های تخصصی معتبری که مطالب ویژه خبرنگاری منتشر می کنند، مرتب سر بزنید. مطالب را تا جایی که  فرصتتان اجازه می دهد، بخوانید، حتی اگر عنوان مطلب به نظرتان تکراری یا کسل کننده می رسد. خیلی اوقات، نکات تازه یا رهنمودهای مفیدی در مطالبی که به نظر تکراری می آیند، قابل تأمل است.  

دو: فرصت های خبرنگاری وبسایت فارسی آی جی نت و وبسایت های دیگری که ممکن است فرصت های آموزشی یا حرفه ای دیگری برای خبرنگاران منتشر کنند، سر بزنید و حتی اگر فکر می کنید احتمال پذیرفته شدن یا برگزیده شدنتان زیاد نیست، برای آنها اقدام کنید. 

سه: در شرایط فعلی، سمینارها و نشست ها به شکل مجازی برگزار می شوند و وبینارها جای اغلب گردهم آیی ها را گرفته اند. از این فرصت بهره ببرید و در وبینارهای خبرنگاری متعددی که این روزها برگزار می شوند، شرکت کنید؛ چه برای پیشرفت کار حرفه ای باشد و چه برای یادگیری بیشتر، که آن هم در نهایت برای پیشرفت و موفقیت فعالیت حرفه ای به کار می آید. اکثر این وبینارها، به ویژه آنها که در وبسایت آی جی نت فارسی معرفی می شوند، به رایگان برگزار می شوند. 

چهار: ارتباطتان را با همکاران،‌ دبیران، و سردبیرانی که می شناسید، قطع نکنید. حفظ ارتباط با جامعه حرفه ای به تقویت روحیه، آگاهی از آنچه در دنیای رسانه می گذرد، و باقی ماندن در ذهن کسانی که در این حوزه کاری فعالند، کمک شایانی خواهد کرد. 

پنج: از این فرصت برای تقویت مهارت های زبان خارجی، به ویژه زبان انگلیسی خود، استفاده کنید. کتابهایی را که به احتمال بسیار از گذشته دارید، بخوانید، از وبسایت های بی شماری که منابع روزآمد مفید بسیاری برای یادگیری و تمرین زبان ارائه می دهند، بهره ببرید. توانایی های زبانی خود را با تمرین، قوی کنید تا امکان شرکت در نشست های رسانه ای تخصصی بیشتری را بیابید و بتوانید برای فرصت های شغلی، آموزشی، یا پژوهشی بیشتری واجد شرایط شوید. 

 

تصویر از وبسایت خبری الف